lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab w marynacie piwnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nawet wyszedł smaczny schab w końcu inny smak:)

Schab w marynacie piwnej

Składniki:

Schab w marynacie piwnej

 

  • Schab 600 gram ( 6 plastrów )
  • bułka tarta 200 gram
  • jajka 2 sztuki
  • Marynata
  • piwo 100 gram
  • cebula 1 sztuka starta na miazgę
  • sól pieprz
  • papryka czerwona ostra

Sposób przygotowania:

Schab w marynacie piwnej
Schab umyłam pokroiłam na 6 plastrów
Z piwa , cebuli startej ,soli ,pieprzu i papryki czerwonej ostrej mielonej zrobiłam marynatę wymieszałam wszystkie składniki. Natarłam schab i poczekałam 20 minut aby mięso przeszło Następnie maczałam w rozbełtanym jajku i bułce tartej smażyłam na smalcu z obu stron. Podawałam z frytkami i surówką :)