Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Zaczynam od gotowania mięsa, można pokroić na małe kawałki, lub ugotować w całości i później pokroić. Do gotowania wsypuję suszoną włoszczyznę ( można dodać świeże warzywa) plasterki czosnku i przyprawy.
W międzyczasie obieram i kroję cebulę, podsmażam ją na oleju, do lekkiego zrumienienia.
Ugotowane mięso wyciągam z wywaru i mielę razem z cebulą. Farsz przyprawiam i mieszam.
Ze składników na naleśniki przygotowuję ciasto. Mieszam mleko z olejem, wodą, solą i jajkami, dodaję mąkę i dokładnie miksuję, aby nie był grudek. Smażę naleśniki.
Na każdy nakładam farsz i zwijam, następnie maczam w jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę na rumiano z oby stron.
W międzyczasie obieram i kroję cebulę, podsmażam ją na oleju, do lekkiego zrumienienia.
Ugotowane mięso wyciągam z wywaru i mielę razem z cebulą. Farsz przyprawiam i mieszam.
Ze składników na naleśniki przygotowuję ciasto. Mieszam mleko z olejem, wodą, solą i jajkami, dodaję mąkę i dokładnie miksuję, aby nie był grudek. Smażę naleśniki.
Na każdy nakładam farsz i zwijam, następnie maczam w jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę na rumiano z oby stron.