Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na niedzielny obiad dla całej rodziny.

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

Składniki:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej

 

  • 1 kg szynki lub schabu
  • 4- 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

Sposób przygotowania:

Mięso pieczone w musztardzie francuskiej
Wybraną porcję mięsa- schab lub szynkę dokładanie myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Nacieramy mięso czosnkiem i oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Następnie porcję mięsa smarujemy musztardą francuską i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy mięsko niewielką ilością wody( około pół szklanki) i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco do obiadu lub na zimno na kanapki.