LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Schab w pomarańczowo-miodowej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten schabik to pyszna i oryginalna potrawa, tyle że ze zdjęcia nie jestem zadowolona:(

Schab w pomarańczowo-miodowej glazurze

Składniki:

Schab w pomarańczowo-miodowej glazurze

 

  • 1 kg schabu
  • 1 pomarańcza
  • 1 szklanka bulionu warzywnego z kostki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w pomarańczowo-miodowej glazurze
Mięso umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem , wstaw na noc do lodówki. Przełóż do wysmarowanej olejem brytffanny i piecz godzine w temp. 180 st. Co jakiś czas polewaj bulionem by nie wyschło. Pomarańcze przekrój na pół. Z połowy otrzyj skórke i wycisnij sok, wymieszaj z miodem. Wyjmij mięso z piekarnika i posmaruj z każdej strony marynatą za pomocą pędzelka. Piecz jeszcze jakieś 15 minut. Reszte pomarańczy pokrój w plastry i udekoruj pieczeń.

Tagi:

schab