Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Schab w sosie musztardowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczne mięsko do obiadu

Schab w sosie musztardowym. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie musztardowym.

 

  • 40 dag schabu
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 łyzki margaryny
  • 1 cebula
  • 3 lyżki mąki
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Schab w sosie musztardowym.
Schab dzielimy na 4-5 plastrów, po czym każdy smarujemy z jednej strony, jedna łyżką dowolnej musztardy. W garnku rozgrzewamy margarynę, po czym podsmażamy schab na stronie bez musztardy, a następnie na drugiej, wlewamy litr wody, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól po czym gotujemy 40 minut. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do gotującego się mięsa. Mąkę rumienimy na patelni, kiedy wystygnie stopniowo dodajemy wywar spod mięsa i robimy zasmażkę - przelewamy do mięsa i gotujemy jeszcze 5 minut.
Schab w sosie musztardowym.
każdy smarujemy z jednej strony, jedna łyżką dowolnej musztardy.
Schab w sosie musztardowym.
Etap 2
Schab w sosie musztardowym.
Etap 3
Schab w sosie musztardowym.
Etap 4