Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schab w sosie cebulowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączenie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli.

Schab w sosie cebulowym

Składniki:

Schab w sosie cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie cebulowym

I

Schab w sosie cebulowym
Przygotowanie miesa, myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy, obtaczamy w mące i smażymy.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.

II

2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut, następnie podlewam wodą, doprawiam gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i gotuję 15 minut.
3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i gotuję do chwili zagotowania.
4. Sosem polewam mięso, posypuję posiekanym szczypiorkiem i podaję z ziemniakami.
5. Smacznego.