Sposób przygotowania:
Schab w sosie pieczarkowym
Plastry schabu rozbić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Obsmażyć po 5 minut z każdej strony. Odłożyć na talerz.
Pieczarki pokroić w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
W tym samym garnku podsmażyć pieczarki z cebulą, wlać bulion, dorzucić ziela angielskie i liście laurowe. Dorzucić podsmażony schab i dusić do miękkości mięsa. Dolać śmietankę, ewentualnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą. Doprawić solą, pieprzem i natka pietruszki.
Pieczarki pokroić w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
W tym samym garnku podsmażyć pieczarki z cebulą, wlać bulion, dorzucić ziela angielskie i liście laurowe. Dorzucić podsmażony schab i dusić do miękkości mięsa. Dolać śmietankę, ewentualnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą. Doprawić solą, pieprzem i natka pietruszki.