Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Schab w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w sosie pieczarkowym czyli propozycja na smaczny obiad. Dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką.

Schab w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pieczarkowym
Plastry schabu rozbić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Obsmażyć po 5 minut z każdej strony. Odłożyć na talerz.

Pieczarki pokroić w grubsze plastry, a cebulę w piórka.

W tym samym garnku podsmażyć pieczarki z cebulą, wlać bulion, dorzucić ziela angielskie i liście laurowe. Dorzucić podsmażony schab i dusić do miękkości mięsa. Dolać śmietankę, ewentualnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą. Doprawić solą, pieprzem i natka pietruszki.
Schab w sosie pieczarkowym
Plastry schabu rozbić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą.
Schab w sosie pieczarkowym
Obsmażyć po 5 minut z każdej strony i odłożyć.
Schab w sosie pieczarkowym
Pieczarki pokroić w grubsze plastry, a cebulę w piórka.
Schab w sosie pieczarkowym
W tym samym garnku podsmażyć pieczarki z cebulą, wlać bulion, dorzucić ziela angielskie i liście laurowe.