Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schab w sosie miodowym z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie, które jest bardzo proste w przygotowaniu, możesz je przygotować na niedzielny, świąteczny obiad. Schab w sosie kurkowym czy nie wygląda kusząco, spróbuj przekonaj się.

Schab w sosie miodowym z kurkami

Składniki:

Schab w sosie miodowym z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie miodowym z kurkami

I

Schab w sosie miodowym z kurkami
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w paski i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą.

II

Schab w sosie miodowym z kurkami
Przygotowanie grzybów kurek oraz sosu.

2. Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól.

III

Schab w sosie miodowym z kurkami
Łączeni sosu z mięsem i zagęszczenie sosu.

3. Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną.

IV

4. Danie gotowe.
5. Smacznego.