Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Schab w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Plastry schabu w aromatycznym sosie warzywnym to idealna propozycja na obiad. Propozycja podania: ziemniaki + surówka.

Schab w sosie warzywnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w sosie warzywnym

 

  • 2 plastry schabu
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • vegeta
  • 3 szklanki bulionu
  • olej do smażenia
  • pół pora
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • pół szklanki śmietanki

Sposób przygotowania:

Schab w sosie warzywnym
Plastry schabu pokroić na mniejsze kawałki, rozbić, doprawić z każdej strony solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Obsmażyć z obu stron po 5 minut.

Przełożyć do garnka z bulionem, gotować pół godziny, po czym dorzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojonego w półplasterki pora i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso, dolać śmietankę i zmiksować warzywa. Doprawić solą i pieprzem, dodać koper. Włożyć mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.
Schab w sosie warzywnym
Schab rozbić i doprawić z każdej strony przyprawami
Schab w sosie warzywnym
Mięso obsmażyć i gotować pół godziny w bulionie
Schab w sosie warzywnym
Warzywa pokroić i dorzucić do gotującego się mięsa
Schab w sosie warzywnym
Warzywa zmiksować z bulionem, doprawić do smaku