Sposób przygotowania:
Schab w sosie warzywnym
Plastry schabu pokroić na mniejsze kawałki, rozbić, doprawić z każdej strony solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Obsmażyć z obu stron po 5 minut.
Przełożyć do garnka z bulionem, gotować pół godziny, po czym dorzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojonego w półplasterki pora i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso, dolać śmietankę i zmiksować warzywa. Doprawić solą i pieprzem, dodać koper. Włożyć mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.
Przełożyć do garnka z bulionem, gotować pół godziny, po czym dorzucić pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojonego w półplasterki pora i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować do miękkości mięsa. Wyjąć mięso, dolać śmietankę i zmiksować warzywa. Doprawić solą i pieprzem, dodać koper. Włożyć mięso. Podawać z ziemniakami i surówką.