wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab w sosie paprykowo musztardowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne mięsko, przygotowane w woreczku do gotowania na parze, i ten sosik....... :)

Schab w sosie paprykowo musztardowym

Składniki:

Schab w sosie paprykowo musztardowym

 

  • 5 plastrów schabowego
  • pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 3/4 szklanki bulionu (z kostki rosołowej)
  • łyżka musztardy
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • sól, pieprz
  • sos sojowy
  • woreczek do gotowania na parze
  • maka do zagęszczenia sosu

Sposób przygotowania:

Schab w sosie paprykowo musztardowym
Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym, odstawiamy na 10 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos, Do bulionu dodajemy musztardę, paprykę słodką, sól, pieprz, mieszamy. Cebulkę kroimy w drobną kostkę Do woreczka wkładamy schab, cebulkę , cały ząbek czosnku, zalewamy sosem, gotujemy w kuchence mikrofalowej ok 8-10 minut.Po wyjęciu przelewamy sos na patelnię zagęszczamy mąką. Smacznego!!!!!!