Mirka227

Mirka227

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Schab w sosie pieczarkowo-ogórkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Także przepis z imprezki....

Schab w sosie pieczarkowo-ogórkowym

Składniki:

Schab w sosie pieczarkowo-ogórkowym

 

  • 1kg schabu( ewentualnie łopatki),
  • ½ kg pieczarek,
  • ½ słoika ogórków konserwowych,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 2 cebule,
  • 3 łyżeczki musztardy,
  • 2 łyżeczki ketchupu,
  • Przyprawy.

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pieczarkowo-ogórkowym
Mięso pokroić w dużą kostkę, przyprawić i usmażyć. Pieczarki pokroić w talarki, odparować. Cebulę przesmażyć, ogórki pokroić w talarki. Zostawić trochę zalewy. Podsmażone mięso zalać kubkiem kostki rosołowej, dusić do miękkości, następnie dodać pieczarki, cebulę i ogórki. Dusić następne pięc minut. Dodać musztardę i ketchup oraz sól, pieprz. Zaklepać mąką.SMACZNEGO!!!