Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schab w sosie własnym z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 80
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu. Daj się skusić.

Schab w sosie własnym z cebulką

Składniki:

Schab w sosie własnym z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie własnym z cebulką

I

Schab w sosie własnym z cebulką
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, kroimy, doprawiamy i smażymy.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie.

II

Schab w sosie własnym z cebulką
Przygotowanie cebuli

2. Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule.

III

Schab w sosie własnym z cebulką
przygotowanie sosu

3. Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstniej i wykładamy sos z cebulą na mięso.

IV

4. Gotowe.
5. Smacznego.