Sposób przygotowania:
Schabowe zrazy w sosie serowym
Mięso myjemy, rozbijamy na cienkie płaty, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku, wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę.
Smarujemy dokładnie masą serową każdy płat mięsa, rolujemy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały - można spiąć wykałaczkami. Obtaczamy w mące pszennej.
Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony, zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy. Smacznego!
Smarujemy dokładnie masą serową każdy płat mięsa, rolujemy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały - można spiąć wykałaczkami. Obtaczamy w mące pszennej.
Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony, zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy. Smacznego!