Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczony schab z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Łatwy i szybki w przygotowaniu pieczony schab, podany w sosie własnym to dobry pomysł na smaczny obiad.

Pieczony schab z sosem

Składniki:

Pieczony schab z sosem

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z sosem
Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami i wkładamy do rękawa do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wstawiamy schab i pieczemy przez około 60 minut.

Następnie nacinamy rękaw i odlewamy do rondelka sos, który wytopił się podczas pieczenia. Dodajemy do niego śmietanę oraz łyżkę mąki rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Doprowadzamy do wrzenia. Kroimy mięso w plastry i polewamy sosem.  

Tagi:

schab