Sposób przygotowania:
Schabowe w sosie własnym
Plastry schabu delikatnie rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i vegetą. Wkładamy do woreczka i na 1 godzinę do lodówki.
Cebulę kroimy w piórka a marchewkę w plasterki.
Na oleju obsmażamy plastry schabu a następnie przekładamy do garnka z gorącą wodą (1,5 szklanki). Dodajemy cebulę, marchew i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowy sos zagęszczamy mąką kukurydzianą rozrobioną w mleku.
Cebulę kroimy w piórka a marchewkę w plasterki.
Na oleju obsmażamy plastry schabu a następnie przekładamy do garnka z gorącą wodą (1,5 szklanki). Dodajemy cebulę, marchew i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowy sos zagęszczamy mąką kukurydzianą rozrobioną w mleku.