Sposób przygotowania:
Schab w sosie własnym z cebulkąI
![Schab w sosie własnym z cebulką Schab w sosie własnym z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-sosie-wlasnym-z-cebulka-572878.jpg)
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie.
II
![Schab w sosie własnym z cebulką Schab w sosie własnym z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-sosie-wlasnym-z-cebulka-572879.jpg)
2. Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule.
III
![Schab w sosie własnym z cebulką Schab w sosie własnym z cebulką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/schab-w-sosie-wlasnym-z-cebulka-572880.jpg)
3. Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstniej i wykładamy sos z cebulą na mięso.
IV
4. Gotowe.
5. Smacznego.