czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Schab w sosie z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso i ananas to jedno z ulubionych połączeń mojego partnera, to z myślą o nim przygotowałam to danie.

Schab w sosie z ananasem

Składniki:

Schab w sosie z ananasem

 

  • 2 plastry schabu
  • 1/2 puszki ananasa w zalewie
  • 3-4 kawałki papryki marynowanej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • cukier
  • ocet winny
  • olej

Sposób przygotowania:

Schab w sosie z ananasem
Schab wieprzowy pokroić w plastry, a potem w kostkę, obsypać przyprawami, skropić octem i olejem, a następnie odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.

Mięso obsmażyć w rondlu, następnie zalać wrzątkiem, dodać ananasa i paprykę pokrojone w kostkę i gotować 5-10 minut. Dodać ketchup, koncentrat i szczyptę cukru.

Zagotować i doprawić do smaku. Podawać z ryżem.