Sposób przygotowania:
Pieczony schab ze śliwką i ananasem
Rozgniatamy zielony pieprz w moździerzu. MIęso płuczemy i nacieramy 3 rodzajami pieprzu i solą. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Schab przekłuć długi nożem na wylot - 2 dziury. Wysmarować wnętrze musztardą (można pomóc sobie okrągłą częścią trzonka np z łyżki drewnianej). Do jednej z dziur wkładamy ananasa, a do drugiej śliwkę. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy schab na rumiano z każdej ze stron. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Schab owijamy w rękaw do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmnijeszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez godzinę. Wyciagamy schab i otwieramy rękaw, podlewamy schab powstałym sosem. Do piekarnika wkładamy 2 miseczki z wodą (dzieki temu schab nie będzie suchy) i wkładamy schab. Pieczemy jeszcze przez 20 minut, wyciągając 3 razy i podlewając powstałym sosem. Wyciągamy schab z piekarnika i dajemy 10 min "odpocząć"