czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Schab nadziewany morelami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepis pochodzi z "Przyjaciółki". Wszystkim bardzo smakował;)

Schab nadziewany morelami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab nadziewany morelami

 

  • 2 kg schabu środkowego bez kości,
  • 25 dag suszonych moreli,
  • puszka ananasa w syropie,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • łyżeczka pieprzu.

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany morelami
Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.
Schab nadziewany morelami
Etap 1

Tagi:

beza schab bezy