Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Roladki z indyka ze śliwką

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śliwki świetnie pasują nie tylko do deserów na słodko , ale również są pysznym dodatkiem do mięs ...

Roladki z indyka ze śliwką

Składniki:

Roladki z indyka ze śliwką

Składniki na roladki

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka ze śliwką

Sposób wykonania

Roladki z indyka ze śliwką

Mięso kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy, doprawiamy pieprzem i solą. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, kroimy na mniejsze kawałki. Orzechy siekamy, łączymy z serkiem.

Rozbite mięso smarujemy serkiem, układamy śliwki, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.

Gotowe roladki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony na złoty kolor, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy, pokrojoną cebulę, przykrywamy i dusimy do miękkości.

Następnie roladki wyciągamy, sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy solą, pieprzem cayenne, chwilkę gotujemy, wkładamy roladki, dodajemy pokrojony czosnek, całość krótko gotujemy.