Sposób przygotowania:
Roladki z indyka ze śliwkąSposób wykonania
Mięso kroimy na kotlety, delikatnie rozbijamy, doprawiamy pieprzem i solą. Śliwki myjemy, usuwamy pestki, kroimy na mniejsze kawałki. Orzechy siekamy, łączymy z serkiem.
Rozbite mięso smarujemy serkiem, układamy śliwki, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.
Gotowe roladki obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony na złoty kolor, następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy, pokrojoną cebulę, przykrywamy i dusimy do miękkości.
Następnie roladki wyciągamy, sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy solą, pieprzem cayenne, chwilkę gotujemy, wkładamy roladki, dodajemy pokrojony czosnek, całość krótko gotujemy.
gosia56
Justi2401
zbysiowa
Bo
Dzięki Gosiu bardzo :*
Bo
Justynko bardzo się cieszę , że moje roladki Ci się podobają ;))
Bo
U mnie też bardzo często gości indyk jako danie obiadowe , a ostatnio jako wędlina :) mój mąż skonstruował sobie wędzarnie i wędzimy takie indycze cycuszki ;))
Dziękuję Madziu :))
Pozdrawiam serdecznie :))