alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Schab węgierski pieczony

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Schab mocno paprykowy i pieczony w niskiej temperaturze, która sprawia że jest mięciutki i soczysty.

Schab węgierski pieczony

Składniki:

Schab węgierski pieczony

 

Sposób przygotowania:

Schab węgierski pieczony
Schab oczyścić z tłuszczu i błony. Umyć i osuszyć. Do zimnej wody dodać rozgniecione ząbki czosnku oraz wszystkie przyprawy. Wymieszać i włożyć schab. Schab powinien być cały zanurzony, przykryć naczynie i włożyć na 5 dni do lodówki.

Raz dziennie odwrócić schab w zalewie. Po tym czasie schab wyjąć i włożyć do siatki wędliniarskiej. Olej wymieszać z papryką natrzeć cały schab. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w piekarniku nagrzanym na 100 stopni 90 minut i w trakcie pieczenia nie odwracać.

Wyłączyć piekarnik i pozostawić schab do całkowitego wystygnięcia piekarnika. Zdjąć siatkę z schabu i włożyć przed konsumpcją na parę godzin do lodówki. Najlepiej piec wieczorem i zostawić na całą noc.

Tagi:

schab mięso