katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczna i prosta, łatwa w przygotowaniu przystawka. Plastry pysznego schabu zalane galaretką z bulionu.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

 

  • na galaretkę

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Czosnek obieramy i rozcieramy ze solą. Mięso myjemy i osuszamy. Przygotowane mięso nacieramy czosnkiem i dość obficie oprószamy pieprzem. Zawijamy w folie i odkładamy do lodówki można na noc.W rondlu albo garnku do smażenia rozgrzewamy troszkę oleju i obsmażamy lekko mięso ze wszystkich stron. Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i na wolnym ogniu gotujemy ok 50 min. Najlepiej sprawdzić czy mięso się ugotowało.

Mięso wyjmujemy i studzimy. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wystudzony schab kroimy w plastry i układamy na półmisku. Zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.

Tagi:

schab mięso