Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Czosnek obieramy i rozcieramy ze solą. Mięso myjemy i osuszamy. Przygotowane mięso nacieramy czosnkiem i dość obficie oprószamy pieprzem. Zawijamy w folie i odkładamy do lodówki można na noc.W rondlu albo garnku do smażenia rozgrzewamy troszkę oleju i obsmażamy lekko mięso ze wszystkich stron. Podlewamy wodą, dodajemy przyprawy i na wolnym ogniu gotujemy ok 50 min. Najlepiej sprawdzić czy mięso się ugotowało.
Mięso wyjmujemy i studzimy. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wystudzony schab kroimy w plastry i układamy na półmisku. Zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.
Mięso wyjmujemy i studzimy. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wystudzony schab kroimy w plastry i układamy na półmisku. Zalewamy tężejącym bulionem. Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.