Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
1. Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym polędwiczkę pokroić w grube plastry,natrzeć je solą i pieprzem.
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić polędwiczkę, dokładnie natrzeć marynatą każdy plaster. Odłożyć na minimum 20 minut do lodówki. Mięso wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć po 3 minuty z każdej strony.
3. Podlać wodą tak by przykryła całość i zagotować. Wrzucić obraną, pokrojoną w kostkę marchew, miód, musztardę i przyprawy. Całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa od czasu do czasu mieszając (ok 40-45 minut)
4. Mąkę rozrobić z odrobiną wody tak by była płynna. Plastry polędwiczki wyłowić z garnka, mieszankę mąki i wody szybko mieszając trzepaczką wlać do sosu. Zagotować, polędwiczki wrzucić z powrotem, sos w razie potrzeby doprawić i podusić przez 5 minut. Smacznego!
2. Składniki marynaty wymieszać. Wrzucić polędwiczkę, dokładnie natrzeć marynatą każdy plaster. Odłożyć na minimum 20 minut do lodówki. Mięso wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć po 3 minuty z każdej strony.
3. Podlać wodą tak by przykryła całość i zagotować. Wrzucić obraną, pokrojoną w kostkę marchew, miód, musztardę i przyprawy. Całość dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa od czasu do czasu mieszając (ok 40-45 minut)
4. Mąkę rozrobić z odrobiną wody tak by była płynna. Plastry polędwiczki wyłowić z garnka, mieszankę mąki i wody szybko mieszając trzepaczką wlać do sosu. Zagotować, polędwiczki wrzucić z powrotem, sos w razie potrzeby doprawić i podusić przez 5 minut. Smacznego!