Ania J.

Ania J.

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Schab z pieczarkami w śmietance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super szybkie, a do tego pyszne...

Schab z pieczarkami w śmietance

Składniki:

Schab z pieczarkami w śmietance

 

  • 1 kg schabu
  • 0, 75 kg pieczarek
  • 1 zupa cebulowa w proszku
  • 1 cebula
  • 0, 5 l śmietanki 30 %
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab z pieczarkami w śmietance
Schab kroimy w plastry o grubości ok .1 cm. Po ułożeniu w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, posypujemy zupą cebulową. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulką, dodajemy sól, pieprz. Następnie układamy usmażone warzywa na mięso, polewamy śmietanką. Piekarnik należy wcześniej lekko podgrzać, a całe danie piec ok. 1 godziny . Na początku w 160 stopniach, a po ok. 30 minutach, przestawiamy temperaturę na 180 stopni. Życzę smacznego. Warto spróbować:)

Tagi:

zupa schab