Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Schab z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie,zdrowe i pożywne :) Czego chcieć więcej :)

Schab z ryżem i warzywami

Składniki:

Schab z ryżem i warzywami

 

  • 4 sztuki schab bez kości,
  • 2-3 garście warzywa na patelnię,
  • 1 paczka ryż,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 sztuka kostka rosołowa,
  • 1 łyżka olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Schab z ryżem i warzywami
Warzywa nie muszą być na patelnie , może to być zwykła mrożonka. Schab myjemy , rozbijamy . Do garnka dodajemy warzywa na patelnie lub mrożonkę,kostkę rosołową,pieprz i zalewamy odrobiną wody bo z warzyw jeszcze będzie woda po rozmrożeniu . Następnie dodajmy olej i schab. Gotujemy to około 30min. W tym czasie nastawiamy wodę na ryż i gotujemy ryż. (solimy wodę) Smacznego !