lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Schab z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pogoda nas nie rozpieszcza więc można zjeść coś cięższego. Jest to danie ze schabu z warzywami, które podalam z ziemniakami.

Schab z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schab z warzywami

 

  • 1 kg schabu
  • 50 dag pieczarek
  • 2 pory
  • Pół selera
  • 1 cebula
  • puszka groszku
  • 1 jablko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Olej do smażenia
  • Przyprawa do mies Knorr
  • Sól pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Jarzynka
  • Tymianek i majeranek świeży lub suszony

Sposób przygotowania:

Schab z warzywami
Schab myjemy i kroimy w paski. Doprawiamy przyprawa do mięsa, pieprzem, Jarzynka i czosnkiem granulowanym. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Zalewamy wodą tak do poziomu mięsa i dusimy pod przykryciem 15 minut.

Pora kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, pieczarki (obrane) w plasterki, selera ścieramy na tarce o dużych oczkach i wrzucamy do mięsa. Dusimy do miękkości warzyw i dodajemy groszek oraz jabłko pokrojone w kostkę i koncentrat.

Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.
Schab z warzywami
Pora kroimy w półplasterki, a cebulę w kostkę.
Schab z warzywami
Schab kroimy w paseczki i doprawiamy przyprawa do mięsa, Jarzynka i czosnkiem oraz pieprzem.