Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pieczona karkówka w ziołowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne, soczyste mięso.Można podać je na obiad razem z sosem, który się wytopił, lub na zimno, jako domowa wędlina.

Pieczona karkówka w ziołowej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona karkówka w ziołowej marynacie

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • 1 łyżka kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka w ziołowej marynacie
Mięso myjemy, osuszamy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.

Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę na przyprawami. Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.

Pieczemy mięso przez około godzinę w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Pieczona karkówka w ziołowej marynacie
Mięso myjemy, osuszamy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
Pieczona karkówka w ziołowej marynacie
Przygotowujemy marynatę: mieszamy oliwę na przyprawami.
Pieczona karkówka w ziołowej marynacie
Nacieramy dokładnie mięso marynatą, przykrywamy naczynie i wstawiamy na noc do lodówki.