ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Podudzia z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podudzia z warzywami są bardzo soczyste, delikatne i aromatyczne. Do tego smakują doskonale na ciepły i lekki obiad.

Podudzia z warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Podudzia z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z warzywami
Świeże podudzia opłukać, osuszyć ręcznikiem kuchennym, natrzeć przyprawą do kurczaka i schować do lodówki na 3 godziny.

Do misy urządzenia wlać 2 łyżki oleju, włożyć podudzia obsypane mąką i na programie podsmażanie z każdej strony podsmażać po 10 minut, dodać ziele angielskie i liście laurowe.

Następnie wsypać pokrojone w małą kostkę włoszczyznę, pieczarki i cebulę pokrojoną na kawałki, wymieszać drewnianą łyżką lub silikonową (nie porysować wnętrza miski) i podsmażać z 7 minut.

Następnie wlać wodę, wsypać sól, pieprz ziołowy, mielony czarny i jeszcze z 20 minut na programie duszenie, podawać z czym się lubi.
Podudzia z warzywami z multicookera
Na znikomej ilości oleju rzepakowego podsmażać.
Podudzia z warzywami z multicookera
Używać silikonowe lub drewniane mieszadła.
Podudzia z warzywami z multicookera
Naprawdę dobrze się podsmaża i nie przypala na dnie.
Podudzia z warzywami z multicookera
Można dodać również mrożone mieszanki warzyw różnych.
Podudzia z warzywami z multicookera
Podudzia z warzywami z multicookera