BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Schaboszczak gajowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pachnące lasem kotlety schabowe .

Schaboszczak gajowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schaboszczak gajowego

 

Sposób przygotowania:

Schaboszczak gajowego
Schab płuczemy , osuszamy na papierowym ręczniku , dzielimy na 3-4 porcje . Rozbijamy na cienkie kotlety , solimy i pieprzymy . Panierujemy w jajach i bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor .na oleju po kotletach , smażymy cebulkę . Ścieramy na tarce (drobne oczka) grzyby , smażymy jeszcze 2-3 minuty .Solimy do smaku . Kotlety podajemy z cebulą .
Schaboszczak gajowego
Rozbijamy mięso na kotlety , panierujemy .
Schaboszczak gajowego
Kotlety smażymy z obu stron na oleju , na patelni .
Schaboszczak gajowego
Pokrojoną cebulkę podsmażamy na rumiano .
Schaboszczak gajowego
Ścieramy na tarce ususzone grzyby , dodajemy do cebulki .