Alis17

Alis17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Schabowe na bogato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabowe inaczej, z pieczarkami i serem, idealne na obiad lub kolację.

Schabowe na bogato Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schabowe na bogato

 

Sposób przygotowania:

Schabowe na bogato
Schab kroimy na plastry, ubijamy, obtaczamy w mącę, jajku, a następnie bułce tartej i smażymy. Pieczarki gotujemy z dodatkiem soli, gdy przestygną ścieramy je na tartce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w paski. Na patelni podsmażamy najpierw lekko cebulkę, następnie dodajemy pieczarki i pieczemy aż zrobią się miękkie. Następnie układamy je na naszych kotletach schabowych i przykrywamy je startym żółtym serem. Możemy zapiec je w piekarniku lub po prostu przygrzać je w mikrofalówce, aby ser się na nich roztopił. Smacznego.
Schabowe na bogato
Etap 1