Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Schabowe po francusku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Inaczej schabowy ale smakuje bardzo dobrze.

Schabowe po francusku

Składniki:

Schabowe po francusku

 

  • 1 kg schab
  • 1 szt cebula
  • ziemniaki
  • majonez
  • starty ser żółty

Sposób przygotowania:

Schabowe po francusku
Formę wysmarować tłuszczem, na dno formy wyłożyć ubite, natarte solą i pieprzem schabowe. Na nie ułożyć cebulę pokrojoną w plastry. Na cebulę położyć surowe ziemniaki pokrojone w średnie plastry i posypać sola oraz pieprzem. Wszystko polać majonezem a na to zetrzeć ser żółty i wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę. Kroić w kwadraty i podawać na stół.

Tagi:

sery ser schab