Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukiniąETAP 1:
Warzywa i pieczarki myjemy i kroimy w kostkę.
Mięso kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oleju. Mięso odkładamy na bok.
ETAP 2:
Na patelni ponownie rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i pieczarki, następnie wrzucamy cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa i pieczarki będą miękkie. Na koniec dodajemy ogórki kiszone. Warzywa i grzyby przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Warzywa i pieczarki łączymy z mięsem, dodajemy bulion i koncentrat pomidorowy. Dusimy gulasz, aż mięso będzie miękkie. Do gulaszu dodajemy śmietanę i podgrzewamy chwilę razem. Danie przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 4:
W międzyczasie gotujemy kaszę. Gotowy gulasz łączymy z kaszą.
Danie można posypać zieleniną - natką pietruszki lub szczypiorkiem.
SylaUla
zbysiowa