Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1118]

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz wołowy a'la bouef strogonow, z papryką, cukinią, pieczarkami i ogórkiem kiszonym. Idealnie smakuje np. z kaszą pęczak czy kaszą gryczaną.

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią

Składniki:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią

ETAP 1:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, smażymy na oleju

Warzywa i pieczarki myjemy i kroimy w kostkę.
Mięso kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy na oleju. Mięso odkładamy na bok.

ETAP 2:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią
Warzywa oraz pieczarki także smażymy na oleju, przyprawiamy solą i pieprzem

Na patelni ponownie rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i pieczarki, następnie wrzucamy cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa i pieczarki będą miękkie. Na koniec dodajemy ogórki kiszone. Warzywa i grzyby przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 3:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią
Warzywa i pieczarki łączymy z mięsem, dodajemy bulion i koncentrat

Warzywa i pieczarki łączymy z mięsem, dodajemy bulion i koncentrat pomidorowy. Dusimy gulasz, aż mięso będzie miękkie. Do gulaszu dodajemy śmietanę i podgrzewamy chwilę razem. Danie przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 4:

Gulasz wołowy a'la strogonow, z cukinią
Gulasz łączymy z ulubioną kaszą, np. kaszą pęczak

W międzyczasie gotujemy kaszę. Gotowy gulasz łączymy z kaszą.
Danie można posypać zieleniną - natką pietruszki lub szczypiorkiem.