migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Świetna propozycja na niedzielny obiadek zamiast tradycyjnego schabowego. Roladki nadziane są startym buraczkiem i chrzanem. Fajnie się prezentują i są naprawdę pyszne.

Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem

 

  • 6 plastrów schabu
  • 2 średnie ugotowane lub upieczone czerwone buraczki
  • 1-2 łyżki tartego chrzanu, u mnie ze słoiczka
  • sól,pieprz
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem
Buraczki zetrzeć na tarce na puree. Do startych buraczków dodać chrzan i dokładnie wymieszać, ilość chrzanu wedle uznania zależy jak lubimy ostre. Schab rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie buraczkowo-chrzanowym puree posmarować przygotowane plastry schabu.

Potem mięsko zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką aby nie rozwijało się przy smażeniu. Następnie roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Gotowe roladki podałam z suróweczką z rzodkiewki i puree z selera. 
Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem
Buraczki zetrzeć na tarce na puree. Do startych buraczków dodać chrzan
Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem
Schab rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem
Następnie buraczkowo-chrzanowym puree posmarować przygotowane plastry schabu.
Roladki schabowe z buraczkiem i chrzanem
Potem mięsko zwinąć w roladkę, można spiąć wykałaczką aby nie rozwijało się przy smażeniu.