Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem curry, cukinią i szpinakiemETAP 1:
Pierś z kurczaka opłukujemy i osuszamy, odcinamy kości i błonki. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i curry.
Cebulę kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy, kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i cukinię, warzywa lekko solimy. Następnie wrzucamy pierś z kurczaka, smażymy razem.
ETAP 2:
Szpinak myjemy i osuszamy, dodajemy do kurczaka z cukinią i cebulą. Podgrzewamy razem ok. 3 minuty.
W czasie przygotowywania sosu równolegle gotujemy makaron.
ETAP 3:
Na patelnię wlewamy bulion. Całość podgrzewamy razem ok. 10 minut. Danie doprawiamy szczyptą chili.
ETAP 4:
Dodajemy śmietanę, zagotowujemy. Podgrzewamy razem 2-3 minuty. Sos zagęszczamy mąką (najpierw mąkę rozpuszczamy w małej ilości sosu z patelni).
Sos doprawiamy do smaku.
Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z sosem.