kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne schabowe roladki. Przygotowane z marchewką, zieloną papryką i serem żółtym. Polecam na obiad.

Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem

 

  • 2 kotlety schabowe
  • 1/2 zielonej papryki
  • 2 małe marchewki
  • 1 grubszy plaster sera żółtego
  • 1 łyżka oleju
  • 0,5 l wody
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól do smaku
  • bazylia do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do panierowania
  • nitka

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Paprykę czyścimy, a marchewki obieramy. Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy. 

W tym czasie mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Plastry schabu rozbijamy z obu stron i oprószamy solą oraz pieprzem. Warzywa i ser kroimy na podłużne części, układamy na kotletach. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nitką.

Roladki panierujemy w mące i odsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszamy. 

Gotowe roladki wyjmujemy z garnka i do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.

Z roladek zdejmujemy nitkę i kroimy na mniejsze części. Podajemy z przygotowanym sosem.
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Obrane marchewki i oczyszczoną paprykę myjemy.
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Umyte warzywa kroimy na mniejsze części.
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Pokrojone warzywa i ser układamy na kotletach.
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Na rozgrzanym oleju obsmażamy roladki na złoty kolor.