Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z marchewką, papryką i serem
Paprykę czyścimy, a marchewki obieramy. Warzywa myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy.
W tym czasie mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Plastry schabu rozbijamy z obu stron i oprószamy solą oraz pieprzem. Warzywa i ser kroimy na podłużne części, układamy na kotletach. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nitką.
Roladki panierujemy w mące i odsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszamy.
Gotowe roladki wyjmujemy z garnka i do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
Z roladek zdejmujemy nitkę i kroimy na mniejsze części. Podajemy z przygotowanym sosem.
W tym czasie mięso myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Plastry schabu rozbijamy z obu stron i oprószamy solą oraz pieprzem. Warzywa i ser kroimy na podłużne części, układamy na kotletach. Mięso ciasno zwijamy i związujemy nitką.
Roladki panierujemy w mące i odsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym oleju, przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Gotujemy do miękkości przez około 30 minut, od czasu do czasu mieszamy.
Gotowe roladki wyjmujemy z garnka i do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy, zagotowujemy.
Z roladek zdejmujemy nitkę i kroimy na mniejsze części. Podajemy z przygotowanym sosem.