Sposób przygotowania:
Schabowe ruloniki ze szpinakiem i fetą
Przygotować farsz do schabowych ruloników, roladek i w tym celu przełożyć fetę oraz rozmrożony szpinak do miseczki. Do szpinaku i fety dosypać po szczypcie kminku i chili w proszku i wszystko razem wymieszać. Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem, a następnie przyprawić je z obu stron kolorowym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Na każdy rozbity i doprawiony płat mięsa nakładać trochę farszu ze szpinaku i fety. Schab z nałożonym farszem zwijać ściśle w rulonik, roladkę i zwinięte mięso spinać wykałaczkami. Nadziane i zwinięte schabowe roladki panierować w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć roladki na patelni z dobrze rozgrzanym olejem na niedużym ogniu z każdej strony. Do roladek nie dodawałam już soli, bo feta jest wystarczająco słona, ale jeśli ktoś woli bardziej słone mięso może jej użyć na przykład nacierając nią rozbite plastry schabu, czy soląc zwinięte roladki w panierce podczas smażenia.