Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowe w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Schabowe w cebuli

Składniki:

Schabowe w cebuli

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 3 cebule
  • 1 szklanka rosołu
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Schabowe w cebuli
Kotlety umyć, osuszyć. Delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Olej mocno rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na kolor rumiany. Przełożyć do rondla, podlać rosołem. Dusić na wolnym ogniu. Cebulę obrać, umyć. Pokroić w piórka, zeszklić na tym samym tłuszczu co mięso. Dodać do mięsa. Dusić razem ok. 30 minut. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką wymieszaną z 1/3 szklanki wody. Zagotować.