Sposób przygotowania:
Schabowe w cieście ziemniaczanym
Mięso umyć ,osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na 5 plastrów jednakowej grubości,delikatnie rozbić tłuczkiem na kotlety,naciać w kilku miejscach mięso na krawędzi,oprószyć przyprawą do grilla z kazdej strony.Odstawic do lodówki. W tym czasie robimy ciasto ziemniaczane: Ziemniaki skrobiemy ,myjemy,ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach,nadmiar wody z ziemniaków lekko wycisnąć dodać jajko oraz mąkę pszenna wsypać przyprawę do ziemniaków doprawić do smaku solą i pierzem wymieszać dokładnie razem z posiekaną natką pietruszki. Kotlety wyjąć z lodówki obtaczać w ciescie ziemniaczanym i smażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z każdej strony na złocisty kolor tak aby mieso w środku było miękkie. Podawać z ziemniakami surówką z kapusty lub gotowanym kalafiorem. Smacznego!