Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce migdałowej.

Schabowe w migdałowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w migdałowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w migdałowej panierce
Płatki migdałowe mocno zmielić blenderem. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Do płatków migdałowych dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Plastry schabu obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w przygotowanej migdałowej panierce. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Schabowe w migdałowej panierce
Płatki migdałowe mocno zmielone blenderem.
Schabowe w migdałowej panierce
Plastry schabu rozbite tłuczkiem i oprószone solą i pieprzem.
Schabowe w migdałowej panierce
Rozbełtane jajko dokładnie wymieszane z mlekiem.
Schabowe w migdałowej panierce
Mięso w przygotowanej panierce smażone na rozgrzanym oleju.