Sposób przygotowania:
Schabowe w płatkach kukurydzianychETAP 1:
Plastry schabu umyć osuszyć i rozbić na kotlety za pomocą tłuczka do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Mąkę wysypać na talerz.
Płatki kukurydziane pokruszyć drobno palcami i wysypać na oddzielny talerz. Kotlety panierować najpierw w mące potem w jajku a na końcu w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i na gorący włożyć kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor. gdy będą miękkie i rumiane wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.
Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.
![Schabowe w płatkach kukurydzianych Schabowe w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowe-w-platkach-kukurydzianych-504047.jpg)
![Schabowe w płatkach kukurydzianych Schabowe w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowe-w-platkach-kukurydzianych-504048.jpg)
![Schabowe w płatkach kukurydzianych Schabowe w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowe-w-platkach-kukurydzianych-504049.jpg)
![Schabowe w płatkach kukurydzianych Schabowe w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowe-w-platkach-kukurydzianych-504050.jpg)
![Schabowe w płatkach kukurydzianych Schabowe w płatkach kukurydzianych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowe-w-platkach-kukurydzianych-504051.jpg)