Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curryPrzygotowanie mięsa
![Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-po-hawajsku-z-nuta-curry-503629.jpg)
Filety z kurczaka opłukujemy, osuszamy, wycinamy błony. Piersi rozbijamy na cienkie kotlety. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną curry.
Panierowanie i smażenie
![Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-po-hawajsku-z-nuta-curry-503630.jpg)
Kotlety panierujemy kolejno: w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
Zapiekanie kotletów
![Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry Pierś z kurczaka po hawajsku z nutą curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/piers-z-kurczaka-po-hawajsku-z-nuta-curry-503631.jpg)
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy plaster ananasa i przykrywamy go plastrem sera.
Kotlety wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekamy ok. 10 minut.
SylaUla