WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 909]

Schabowe w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe w odświeżonej wersji bo w trochę innej panierce - z pokruszonych płatków kukurydzianych.

Schabowe w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowe w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w płatkach kukurydzianych

ETAP 1:

Plastry schabu umyć osuszyć i rozbić na kotlety za pomocą tłuczka do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Mąkę wysypać na talerz.

Płatki kukurydziane pokruszyć drobno palcami i wysypać na oddzielny talerz. Kotlety panierować najpierw w mące potem w jajku a na końcu w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i na gorący włożyć kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor. gdy będą miękkie i rumiane wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Podawać na gorąco z dowolnymi dodatkami.

Schabowe w płatkach kukurydzianych
Kotlet schabowy w płatkach w trakcie smażenia
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Kotlety schabowe opanierowane w mące, jajku i płatkach
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Mięso rozbite na kotlety i przyprawione solą i pieprzem
Schabowe w płatkach kukurydzianych
płatki kukurydziane drobno pokruszone do panierowania kotletów
Schabowe w płatkach kukurydzianych
Schabowy w płatkach kukurydzianych podany z duszoną marchewką