ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Schabowe w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne schabowe w sosie !!!!!!

Schabowe w sosie musztardowym

Składniki:

Schabowe w sosie musztardowym

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka octu
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki,
  • 200 ml bulionu
  • 4 korniszony
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe w sosie musztardowym
Kotlety opłukać, lekko rozbić tłuczkiem, osolić, natrzeć pieprzem, oprószyć mąką i zrumienić z obu stron na tłuszczu. Przełożyć do garnka, wlać bulion. Przykryć i dusić 15 minut. Dodać ocet, pokrojone na plasterki korniszony, musztardę i śmietanę. Wymieszać i dusić bez przykrycia przez 5 minut.