aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

schabowe z flaków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

moje ulubione schabowe na obiad z ziemniakami

schabowe z flaków

Składniki:

schabowe z flaków

 

Sposób przygotowania:

schabowe z flaków
flaki w całości gotować 3 godz w wodzie na małym ogniu odcedzić po czym wypłukać w zimnej wodzie i odsączyć cześć gładkie odciąć a siatkowe pokroić w kwadraty o boku 5 cm wszystkie kawałki flaków oprószyć solą i pieprzem jaja rozkłócić każdy kawałek flaków obtoczyć w jajku bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu jak schabowe z mięsa z obu stron na złoty kolor potrawę podawać na gorąco z ziemniakami sosem i surówką z warzyw.