Sio-Smutki

Sio-Smutki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Zawijane schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

To bardzo smaczne roladki schabowe- bez nadzienia, jedynie dość mocno doprawione między innymi gęstą, ostrą pastą z papryczek chili. Pasta zapewnia niepowtarzalny smak !

Zawijane schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijane schabowe

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 4 solidne kotlety schabowe
  • 1 łyżeczka pasty Chilli Gochujang
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ryżowej
  • 0,5 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Zawijane schabowe
Mięso rozbijam tłuczkiem na cienkie, duże płaty.Do pasty dodaję sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i miód, dokładnie wszystko mieszam. Każdy kotlet dokładnie smaruję z jednej strony marynatą, po czym zwijam jak naleśnik w rulon i na 30 minut odkładam do lodówki. Rozgrzewam olej na patelni grillowej, układam roladki miejscem zawinięcia do dołu i smażę na rumiano z każdej strony. Przekładam roladki do rondla razem z tłuszczem po smażeniu , dolewam wodę i pod pokrywką duszę 20 -25 minut.Wyjmuję mięso i odlewam do miseczki kilka łyżek sosu studzę go , mieszam z mąką ryżową , dodaję do pozostałego sosu i mieszam do zagęszczenia. Wkładam roladki z powrotem, podgrzewam razem jeszcze chwilę. 
Zawijane schabowe
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy
Zawijane schabowe
... i smarujemy nią przygotowane kotlety
Zawijane schabowe
Kotlety następnie zwijamy w rulonik, jak naleśniki
Zawijane schabowe
Tak wyglądają po usmażeniu na patelni grillowej