Sposób przygotowania:
Zawijane schabowe
Mięso rozbijam tłuczkiem na cienkie, duże płaty.Do pasty dodaję sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i miód, dokładnie wszystko mieszam. Każdy kotlet dokładnie smaruję z jednej strony marynatą, po czym zwijam jak naleśnik w rulon i na 30 minut odkładam do lodówki. Rozgrzewam olej na patelni grillowej, układam roladki miejscem zawinięcia do dołu i smażę na rumiano z każdej strony. Przekładam roladki do rondla razem z tłuszczem po smażeniu , dolewam wodę i pod pokrywką duszę 20 -25 minut.Wyjmuję mięso i odlewam do miseczki kilka łyżek sosu studzę go , mieszam z mąką ryżową , dodaję do pozostałego sosu i mieszam do zagęszczenia. Wkładam roladki z powrotem, podgrzewam razem jeszcze chwilę.
Kuchniamaryny