Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schabowy w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiedy znudzi nam się zwykły kotlet, warto go urozmaicić przyprawami.

Schabowy w musztardzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy w musztardzie

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w musztardzie
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić. Obsypać przyprawami z obu stron. Z każdej strony posmarować musztardą. Jajko umyć, rozbić roztrzepać. Kotlety dokładnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Olej mocno rozgrzać na patelni. Smażyć kotlety z obu stron na rumiany kolor. Podawać gorące z dodatkiem ziemniaczków i dowolnej surówki.
Schabowy w musztardzie
Rozbite mięso opróbszyć przyprawami i wysmarować musztardą.
Schabowy w musztardzie
Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Schabowy w musztardzie
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.