Sposób przygotowania:
Schabowy w panierce ziemniaczanej
Mięso płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Kotlety lekko rozbijamy, solimy je z obu stron i odstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy panierkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Odciskamy powstały sok i dodajemy mąkę, jajko, natkę, majeranek, tymianek i rozmaryn.
Mieszamy dokładnie i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kotlety panierujemy w przygotowanym cieście (cały kotlet powinien zostać pokryty panierką) i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy je na zloty kolor z obu stron na małym ogniu.
Świetne rozwiązanie dla osób lubiących dania 2w1, jest to świetne połączenie placków ziemniaczanych i kotleta. Smacznego :)
Mieszamy dokładnie i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kotlety panierujemy w przygotowanym cieście (cały kotlet powinien zostać pokryty panierką) i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy je na zloty kolor z obu stron na małym ogniu.
Świetne rozwiązanie dla osób lubiących dania 2w1, jest to świetne połączenie placków ziemniaczanych i kotleta. Smacznego :)
rozmarzona.marzena
zbysiowa