mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

schabowy z mielonym lnem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis wykorzystany z programu rewolucja na talerzu

schabowy z mielonym lnem

Składniki:

schabowy z mielonym lnem

 

  • 2 szt. schab,
  • 1 szt. białko,
  • 50 gram siemię lniane mielone,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

schabowy z mielonym lnem
Powiem szczerze , że sięgnęłam po ten przepis z ciekawości i trochę obawiałam się jak to będzie smakować , ale naprawdę smakuje dobrze i to co najważniejsze w nim to mniej kalorii niż ten schab tradycyjny pieczony na tłuszczu więc z czystym sumieniem mogę polecić ten przepis. Schab kroimy na plastry , myjemy i rozbijamy przez woreczek foliowy . Solimy i pieprzymy go z obu stron . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Schab panierujemy w samym białku jajka i obtaczamy go w zmielonym lnie lub jak ktoś woli w mielonym siemieniu lnianym .Pieczemy 30- 40 minut.