Sposób przygotowania:
Kotlety w naleśnikowym cieścieI
1. Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawę Gyros, wbijam jajka, następnie mieszając wlewam stopniowo mleko.
II
2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pierzem oraz solą. Mięso zanurzam w cieście naleśnikowym, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
III
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiam solą oraz pieprzem. Grzyby po usmażeniu rozkładam na każdym kotlecie.
IV
4. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję wierzch kotletów.
5. Blaszkę z kotletami przekładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam 10 minut w 180°C.
V
6. Kotlety gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
7. Smacznego