Sposób przygotowania:
Schabowe w chrupiącej panierce pod pierzynkąI

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanych jajkach i na koniec w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
3. Kotlety smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
4. Po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II

5. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w drobne paseczki paprykę czerwoną i poszatkowaną kapustę. Warzywa doprawiam pieprzem oraz solą. Smażę około 10 minut.
6. Następnie warzywa układam na każdym kotlecie.
7. Warzywa przykrywam plasterkami sera mozzarella.
III
8.Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
9. Kotlety gotowe, podaję z frytkami.
10.Smacznego.